100.000 kroner til klub BKV81
100.000 kroner til klub BKV81
100.000 kroner til klub BKV81
100.000 kroner til klub BKV81

100.000 kroner til klub BKV81

Vejen Kommune tror basket kan blive et elitefyrtårn

Skrevet d. 29. maj 2021 af
Patrick Mutambo
100.000 kroner til klub BKV81

Vejen: Basketballklubben BKV 81 fra Vejen har fået et stort økonomisk og anerkendende skulderklap fra Vejen Kommune.

Udvalget for sundhed, kultur og fritid har besluttet at bevilge 100.000 kroner til et samarbejde for foreløbigt et år. Herefter evalueres der.

–  På det forrige udvalgsmøde havde vi formanden for basketklubben inde og præsentere de visioner og tanker, de har gjort sig omkring at drive klubben frem, måske blive ligahold eller etablere sig i 1. division. Man havde gjort sig nogle tanker om at sætte Vejen Kommune på landkortet. Vi syntes, der var nogle visioner og ideer i det, vi fik forelagt, som vi godt vil prøve at understøtte, siger udvalgsformand Jørgen Thøgersen (S).

Vejen Kommune er ikke stopfodret med elite-idrætsklubber.

– Vi har selvfølgelig speedway, som nu skal køre Ligacup-semifinale, og vi har Vejen Garden, som i den grad sætter os på landkortet, siger Jørgen Thøgersen.

Hvordan måler man egentlig det og branding?

– For år tilbage havde vi et ligahold i håndbold for kvinder. Der var jo tv-tid og medieomtale. Der var mange ting. Det var i hvert fald noget med at sætte Vejen Kommune på landkortet. I vores område og region er der ligesom et hul, hvor der kunne være mulighed for at udvikle noget basket. Man skal helt op til Horsens og til Svendborg på Fyn for at opdrive elitebasket, siger Jørgen Thøgersen og tilføjer:

– For år tilbage skulle der mange flere penge til for at kunne etablere sig som ligaklub. Der er på et niveau nu, hvor vi tror på, at med det arbejde klubben gør, så er der en mulighed.

Branding og elitedelen driver støtten fra udviklingspuljen. For andre klubber udfører også et stort stykke arbejde for unge.

– Vi tror på, at der er nogle ideer i det her, som vi i hvert fald  i den første periode vil gå ind og understøtte. Det er ikke så tit, vi i Vejen Kommune stikker udenfor, siger  Jørgen Thøgersen.

Et stærkt signal

Bestyrelsesformand Morten Haahr Jensen fra BKV 81 er pavestolt over aftalen, hvor de endelige detaljer skal nedfældes på papir indenfor en uges tid.

– Det er fantastisk. Vi går med armene over hovedet og er både stolte og taknemmelige. Det er en anerkendelse af vores arbejde og et stærkt signal at sende, at Vejen Kommune også kan se potentialet i det, vi går og laver, siger Morten Jensen.

Det er fantastisk. Vi går med armene over hovedet og er både stolte og taknemmelige. Det er en anerkendelse af vores arbejde og et stærkt signal at sende, at Vejen Kommune også kan se potentialet i det, vi går og laver.

 

1. division i basketball har været suspenderet i denne sæson på grund af covid-19.

BKV 81 har nu allerede sendt stærke signaler ved at forlænge aftalen med den spillende træner Johnell Smith for to sæsoner. Han er blandt andet tidligere dansk mester med Svendborg Rabbits og er blevet kåret som årets spiller i ligaen to gange.

– Den nye aftale er blevet bemærket i basketkredse. Vi får flere spillerhenvendelser – også fra ligaklubber, siger Morten Haahr Jensen.

Det får andre fyrtårne

VBK 81 er ikke den eneste kulturelle aktør, som Vejen Kommune har indgået samarbejde med.

Vejen Kommune yder eksempelvis lokaltilskud til Vejen Garden, så de kan træne deres shows i dobbelthallen i Holsted, selv om der ikke er tale om en folkeoplysende forening. Derudover tilbyder Vejen Kommune syv vederlagsfrie optrædener med Vejen Garden til lokale arrangementer. De samlede udgifter for Vejen Kommune udgør:

Lokaltilskud til brug af dobbelthallen i Holsted: 15.000 kroner årligt.

Optrædener ved lokale arrangementer: 15.000 kroner årligt.

Herudover er der indgået et samarbejde om, at Vejen Garden modtager undervisning i Musikskolen. De anslåede udgifter udgør 140.000 kroner årligt.

Desuden har Vejen Garden modtaget et ekstraordinært tilskud fra udviklingspuljen til udvikling af deres show de senere år. Tilskuddet her var 75.000 kroner i 2018 og 75.000 kroner i 2020.

Vejen Kommune har også indgået en sponsoraftale med Holsted Tigers. Aftalen omfatter reklame, årskort og VIP-billetter til Vejen Kommune. De årlige udgifter til sponsoraftalen er 75.000 kroner.

 

Se flere nyheder fra Vejen Basketball

Semifinale i Vejen Idrætscenter søndag d. 07.04

HEEEYYYYYY VEJEN. Basketballklubben er klar til at gentage successen endnu en...
| 2 år siden

Vejen Basket og Danske Bank

Danske Bank og BKV81´, som i folkemunde hedder Vejen basket, har...
| 2 år siden

And the winner is….

Det er i går på ganske kort lykkes John Klausen at...
| 2 år siden

“Jeg kan ikke få armene ned, jeg kan ikke få armene ned”.

“Jeg kan ikke få armene ned, jeg kan ikke få armene...
| 3 år siden

Sponsornyhed – Korsager Catering

Det er en god dag på kontoret for BasketballKlubbens formand Morten...
| 2 år siden

Pressemeddelelse

Det er lykkedes Vejen Basket at finde en ny og meget...
| 2 år siden

En spændende kamp i Vejen IC

Kære alle På lørdag kl.14.00 har vi en spændende kamp i...
| 3 år siden

Fra stand up til Pink Floyd

Er der en lighed mellem Hella Joof, Jan Gintberg og Pink...
| 3 år siden

Vejen Basketball Klub 74-61 AGF

Larsen 7, Hejlskov, Candeo 3, Lennert, Christensen L. 6, Oberuč 4,...
| 3 år siden

Endnu en sejr til BKV81

12-14; 13-28; 17-12; 12-19. Larsen 6 Hejlskov 6 Thorogood 2 Lennert...
| 3 år siden